در راستای ایفای مسئولیت های اجتماعی و مناسب سازی خدمات بانکی، سامانه خدمات بانکی ویژه نابینایان و کم بینایان به طور همزمان در دو شعبه شهید بهشتی و شهید مطهری بانک سینا در تهران به بهره برداری رسید.
در راستای ایفای مسئولیت های اجتماعی و مناسب سازی خدمات بانکی، سامانه خدمات بانکی ویژه نابینایان و کم بینایان به طور همزمان در دو شعبه شهید بهشتی و شهید مطهری بانک سینا در تهران به بهره برداری رسید.
قائممقام انجمن نابینایان از وجود 115 هزار نفر نابینا در کشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه لرستان، منصور شادکام در نشستی مطبوعاتی، شعار امسال انجمن نابینایان کشور را «فرهنگ، حرفه، آموزش، اشتغال پایدار و مناسبسازی» عنوان و خاطرنشان کرد: انجمن نابینایان ایران پیگیر قانون جامع حمایت ازمعلولیت است که ظاهرا خوشبختانه این قانون در کمیسیون اجتماعی تصویب شده است.
وی با بیان اینکه از نظرات و پیشنهادات افراد نابینا برای تصویب قانون استفاده شده است، اظهار کرد: امیدواریم این قانون با حداقل مشکل به صورت لایحه از طریق دولت به صحن علنی مجلس برود تا مشکل اشتغال افراد نابینا حل شود.
شادکام تصریح کرد: یکی از مواد قانون قبلی اختصاص سه درصد از استخدامهای کشوری به معلولان بود، اما متاسفانه ضمانت اجرایی محکمی نداشت و مسئولان زیر بار آن نمیرفتند.
قائممقام انجمن نابینایان ایران با اشاره به اصلاح بخشهایی از این ماده قانون، بیان کرد: برنامههای خوبی با فراکسیون معلولان مجلس برای حل مشکلات آنان داریم.
وی از رسانهها و خبرگزاریها خواست تا قانون استخدام معلولان در دستگاهها را به مسئولان گوشزد کنند زیرا بسیاری از آنان و مردم هنوز افراد نابینا را باور ندارند.
این مقام مسئول، افزود: 600 تا 700 هزار نفر در کشور دچار اختلال بینایی و کمبینایی هستند.
علیاکبر جمالی، مدیرعامل انجمن نابینایان ایران نیز در این نشست، گفت: زمانی که یک شرکت صوتی تصویری اعلام کرد، قرار است یک پروژه فرهنگی برای افراد نابینا داشته باشد، یک گروه تحقیق متشکل از موسسه عصای سفید، مرکز توانبخشی نابینایان خزانه و انجمن نابینایان کشور تشکیل شد که براساس اولویتها، مشکلات و نیاز نابینایان و ایجاد کتابخانه گویا و صوتی به شرکت سامسونگ پیشنهاد و خوشبختانه مورد قبول واقع شد.
وی با اشاره به داوطلبشدن افراد زیادی برای ضبط صدا و خواندن کتاب، افزود: کتابهای کودکان با همکاری گروه مشاور و شورای عالی کتاب کودک انتخاب، ضبط و تولید شدهاند.
مدیرعامل انجمن نابینایان ایران، اظهارکرد: تاکنون 12 باب کتابخانه در شهرها و استانهای مختلف کشور به صورت گویا ایجاد شده است.
وی تعداد افراد نابینا، تعداد کودکان و نوجوانان نابینا، نحوه استفاده از کتابها و محروم بودن مناطق را از شاخصههای انتخاب شهرها برای ایجاد کتابخانه گویا دانست و گفت: دوازدهمین کتابخانه گویا کشور در بروجرد افتتاح میشود. امسال کتابخانههای گویای اهواز، کرمانشاه و بیرجند نیز افتتاح شدند.
به گزارش خبرگزاری فارس از بروجرد، منصور شادکام عصر امروز در حاشیه سفر به بروجرد در جمع خبرنگاران در بروجرد افزود: آمارها حاکی از این است که نیمی از این افراد فاقد هرگونه شغلی بوده و بیکار هستند.
وی خاطر نشان کرد: رسانهها در راستای انجام رسالت کاری خود در زمینه بیان مشکلات قشر نابینا به مسئولان و جامعه اهتمام بیشتری داشته باشند.
این مسئول با اشاره به فرهنگ نادرست موجود در جامعه و ترحم نسبت به این افراد تاکید کرد: آنان در زمینههای مختلف توانمندیهای عدیدهای دارند که جامعه میتواند از آنها بهرهمند شود.
شادکام ادامه داد: مسئولان باید در راستای شناخت نیازها و مشکلات این قشر تلاش کرده و درصدد رفع آنها برآیند تا از این طریق قشر نابینا دیگر درگیر مشکلات عدیده معیشتی، شغلی و ... نباشند.
وی ادامه داد: انجمن نابینایان کشور با هدف حذف یا کاهش مشکلات جامعه نابینایان اقدامات خوب و قابل توجهی را انجام داده است، به طور مثال فراهم کردن شرایط اشتغال، مسکن، ازدواج، مناسب سازی مبلمان شهری و ... بخشهایی از این فعالیتها را تشکیل میدهد.
قائم مقام انجمن نابینایان کشور اضافه کرد: این انجمن موسسه خیریهای است که در طول 21 سال عمر کاری خود خدمات شایانی را به این قشر از جامعه ارائه داده است.
شادکام عنوان کرد: پیش از اجرای طرح مسکن مهر در کشور این انجمن اقدام به ساخت 125 واحد آپارتمانی برای این افراد در مناطق کیانشهر و تهرانسر کرده است.
وی با اشاره به اینکه ارائه خدمات رفاهی، حمایتی، توانبخشی، آموزشی و فرهنگی بخشی از اهداف راهاندازی انجمن نابینایان کشور است، تاکید کرد: مهمترین هدف آن رسیدگی به مشکلات افراد نابینا و دفاع از حقوق آنان است که این مهم از کانالهای مختلف پیگیری میشود.
این مسئول با اشاره به پیگیری قانون جامع حمایت از معلولان از سوی این انجمن تصریح کرد: این قانون هم اکنون در وزارت رفاه در حال چکش کاری و رسیدگی است که در صورت تصویب، بسیاری از مشکلات نابینایان و کم بینایان به خودی خود مرتفع میشود.
شادکام افزود: فرهنگ مواجهه با افراد نابینا و دید و نگرش آحاد جامعه نسبت به آنان باید تقویت شود، البته توجه مسئولان به این قشر در مدیریت و مبلمان شهری نیز نباید به دست فراموشی سپرده شود.